parkinfo landal
landal met wildwaterbaan

Deze Landal parken hebben een wildwaterbaan

Niets zo leuk als een afdaling in een wildwaterbaan. Laat je meevoeren met het kolkende water langs allerlei bochten en watervallen. Plezier gegarandeerd!

Ook tijdens een vakantie in Landal kan je de spanning opzoeken van een wildwaterbaan – in het park zelf of in de buurt.

2x Landal met wildwaterbaan

In totaal zijn er 2 parken die een subtropisch zwembad met wildwaterbaan hebben:

Het Vennenbos

Het Vennenbos in Nederland is een van de weinige Landal parken met subtropisch zwembad. En daar hoort natuurlijk een wildwaterbaan bij. Die kreeg de naam Waikiki White Water Creek. Het eerste deel is vrij rustig, het tweede deel een beetje ruiger. Kortom: een goede balans.

Naast de wildwaterbaan heeft Het Vennenbos zwembad nog een paar andere leuke attracties, waaronder glijbanen en een waterspeeltuin. Voor zwemliefhebbers is dit een uitstekende vakantiebestemming.

Hof van Saksen

Een van mijn favoriete Landal wildwaterbanen is te vinden in Hof van Saksen. Het is een stroomversnelling met allerlei bochten en hoogteverschillen van maar liefst 107 meter lang. Er zitten een paar leuke stukken tussen. Persoonlijk vind ik de donkergrijze kleur van deze wildwaterbaan minder mooi dan de traditionele witte of gele kleur (zoals bij Center Parcs), maar dat is natuurlijk een eigen voorkeur.

Wildwaterbanen in de buurt

Zoals je ziet, zijn er relatief weinig Landal parken met een wildwaterbaan.

Dikwijls zijn er in de buurt een paar subtropische zwembaden te vinden. Tijdens een verblijf in Landal Kasteeldomein De Cauberg kan je bijvoorbeeld naar Mosaqua gaan om de indoor wildwaterbaan te proberen. Het is een smalle maar relatief snelle waterbaan. Absoluut een aanrader!

Niet ver van Landal Waterpark Sneekermeer, Waterresort Blocksyl en Waterpark De Alde Feanen ligt Swimfun. In het buitenbad start je de spectaculaire afdaling in de wildwaterbaan. In totaal is er een hoogteverschil van 5 meter. Onderweg zwem je langs watervallen en door grotten.

Tenslotte is er nog Landal Mooi Zutendaal. Op circa 17km van dit Belgische vakantiepark ligt Hengelhoef. Dit zwemparadijs staat al jaren bekend voor haar spannende wildwaterbaan. Het is dus geen verrassing dat er een minimumlengte van 1m50 is.

sandravd

Hallo, ik ben Sandra

Sinds mijn ouders me als kind een eerste keer meenamen naar Landal, heb ik er al elk jaar een vakantie doorgebracht. Via deze website deel ik mijn beste tips & tricks voor wie ook naar Landal wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Meer over Landal

Volg Landal

Categorieën

Nieuwsbrief