parkinfo centerparcs logo
verschil sunparks centerparcs

Wat is het verschil tussen Sunparks en Center Parcs?

Bij sommige mensen ontstaat er verwarring door Sunparks en Center Parcs. Ze denken dat het om dezelfde parken gaat. Maar er is wel degelijk een verschil.

Sunparks versus Center Parcs

Sunparks en Center Parcs zijn wel degelijk twee aparte merken. Ze behoren echter tot dezelfde groep: Pierre & Vacances. Het zijn dus zusterbedrijven. Ondanks deze gezamenlijk eigenaar zijn er een paar opmerkelijke verschillen tussen Sunparks en Center Parcs.

Een eerste verschil is de doelgroep. Sunparks wordt gebruikt om het middensegment te bedienen. Dat zijn vakantiegangers die graag een beetje luxe hebben, maar vooral op zoek zijn naar een budgetvriendelijk verblijf. Center Parcs mikt op het topsegment. Deze parken bieden meer comfort en zijn beter uitgerust, maar daardoor ligt het prijskaartje wat hoger.

Wat ook opvalt is het aantal locaties. Vroeger had Sunparks een zestal parken in België, Nederland en Duitsland. Daar blijven vandaag de dag slechts twee parken van over: Sunparks Kempense Meren en Sunparks Oostduinkerke aan zee (beiden in België). Als we de vergelijking maken met Center Parcs, zien we dat er maar liefst 27 locaties zijn in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Tenslotte zijn er nog de accommodaties. Sunparks heeft hotels en vakantiehuisjes in twee luxeniveaus. Bij Center Parcs heb je meer keuze – inclusief een paar unieke thema cottages.

In één oogopslag

SunparksCenter Parcs
Aantal locaties227
LandenBelgiëBelgië, Nederland, Frankrijk, Duitsland
HotelkamersJaJa
VakantiehuisjesJaJa
Luxeniveaus24
Subtropisch zwembadJa (Aquafun)Ja (Aqua Mundo)
Prijs€€€€€

Verkies jij Sunparks of Center Parcs?

Heb jij al eens een vakantie geboekt in Sunparks en Center Parcs? Wat vond jij het grootste verschil, en wat was je favoriet? Post gerust een reactie en deel je mening met de rest van de lezers.

sandravd

Hallo, ik ben Sandra

Sinds mijn ouders me als kind een eerste keer meenamen naar Center Parcs, heb ik er al elk jaar een vakantie doorgebracht. Via deze website deel ik mijn beste tips & tricks voor wie ook naar Center Parcs wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Meer over Center Parcs

Volg Center Parcs

Categorieën

Nieuwsbrief