parkinfo centerparcs logo
unieke center parcs activiteiten

7x Unieke Center Parcs activiteiten

Een van de manieren waarop Center Parcs zich onderscheidt van andere vakantieparken is door verschillende activiteiten aan te bieden. Klassiekers zoals bowling, tafeltennis en muurklimmen zijn in vrijwel elk park aanwezig. Maar er vallen ook een paar unieke Center Parcs activiteiten te ontdekken. Ik zet er 7 voor jou op een rijtje.

Escape room

Escape rooms zijn tegenwoordig super populair. Je vindt ze in elke grote stad, en sinds kort ook in Center Parcs. Het doel is simpel: binnen de tijd (meestal 1 uur) de raadsels oplossen om te ontsnappen. Zo’n escape room is een leuke activiteit om met familie of vrienden te doen.

In deze parken vind je een escape room >

center parcs escape room

Lasershooting

Paintball kent iedereen. Maar ken jij lasershooting al? Bij deze activiteit krijg je een laserpistool en een vestje dat uitgerust is met sensoren. Die sensoren registreren wanneer je wordt geraakt. Dat is dus veel minder pijnlijk dan een paintball kogel die op je huid slaat.

Deze laser battle is geschikt voor gasten vanaf 6 jaar en is beschikbaar in deze 11 parken.

outdoor laser shooting family battle in center parcs

Baggerpark

Een van de meest unieke Center parcs activiteiten is het baggerpark in Park Allgau. Dat is als het ware een speeltuin met graafmachines. Je kan naar hartenlust bouwen, graven en baggeren. De zes speciaal gebouwde graafmachines zijn beschikbaar voor zowel volwassenen als kinderen (vanaf 6 jaar).

baggerpark center parcs allgau

VR-experience

Beleef allerlei avonturen tijdens de VR-experience. Zet de virtual reality bril op en betreed een heel andere wereld waarin je met een luchtballon vliegt, jezelf verdedigt tegen zombies of een steile klimmuur beklimt. Alles ziet er zeer realistisch uit, waardoor je helemaal wordt ondergedompeld in een digitale wereld.

virtual reality experience center parcs

Flyboarden

Er zijn allerlei wateractiviteiten beschikbaar, zoals waterfietsen en suppen. Sommige parken hebben een veel uitdagendere optie: flyboarden. Je staat op een mini-surfplankje waaruit water spuit, zodat je over het wateroppervlak vliegt. Geschikt voor échte durvers vanaf 12 jaar.

flyboarden activiteit center parcs

X-Cube

De eerste activiteit in deze lijst was de escape room. Maar in het Terhills Resort en Park Zandvoort is er een speciale versie van de traditionele escape rooms: de X-Cube. Het is een teamspel voor 2 tot 6 spelers waarbij je moet spioneren met behulp van een groot touchscreen. Blacklights en lichteffecten maken de ervaring compleet. Zeker een aanrader!

xcube digitale escape room

Laser challenge

In Center Parcs Les Trois Forets vind je de laser challenge. Net als een inbreker moet je tussen de laserstralen sluipen om je missie te volbrengen. Let op dat je niets raakt, anders gaat het alarm af.

laser challenge center parcs

Heb jij al een van deze activiteiten geprobeerd?

Zo ja: was het een aanrader of niet? Ik ben benieuwd naar jouw mening. Post snel een reactie en vertel ons wat jouw favoriete Center Parcs activiteit is.

sandravd

Hallo, ik ben Sandra

Sinds mijn ouders me als kind een eerste keer meenamen naar Center Parcs, heb ik er al elk jaar een vakantie doorgebracht. Via deze website deel ik mijn beste tips & tricks voor wie ook naar Center Parcs wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Meer over Center Parcs

Volg Center Parcs

Categorieën

Nieuwsbrief