parkinfo sunparks logo
sunparks graspop metal meeting metal park

Overnachten in Sunparks tijdens Graspop

Een weekend lang genieten van metal en alles wat Sunparks te bieden heeft? Dat kan! In juni tovert Graspop Sunparks om tot Metal Park.

Wat is Graspop?

Graspop Metal Meeting is een meerdaags metalfestival in België. Tijdens de vier dagen dat het festival plaats vindt, trekken meer dan 200.000 metalheads naar het festivalterrein in Dessel. Daar genieten ze van bekende groepen zoals Slayer, Guns n’Roses, Slipknot en Mötley Crüe.

Doorgaans vindt Graspop in het voorlaatste weekend van juni plaats. Voor dit jaar zijn dat 15 tot en met 18 juni.

Sunparks wordt Metal Park

Graspop heeft verschillende overnachtingsmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de gratis camping Boneyard of de betalende camping Inferno. Er zijn zelfs staanplaatsen voor mobilhomes in de ‘Metal Town’.

Maar je kan ook overnachten in Sunparks. Tijdens het festival wordt een deel van dit vakantiepark omgedoopt in ‘Metal Park’. Je verblijft er in een bungalow (2 tot 10 pers.) of een hotelkamer (2 pers.).

Wanneer je tijdens Graspop in Sunparks verblijft, mag je uiteraard gebruik maken van alle faciliteiten. Doe boodschappen in de shop in het Park Center of ga zwemmen in het subtropisch waterparadijs Aquafun voordat je naar de wei trekt. Zo combineer je een metalfestival met een traditionele vakantie.

sunparks kempense meren in mol

Praktische info

Nuttige informatie voor een verblijf in Sunparks tijdens Graspop:

  • Er is een gratis shuttlebus naar het festival (en terug) van donderdag tot zondag op vertoon van je Metal Park-polsbandje of -toegangsvoucher.
  • Check-in is mogelijk vanaf maandag 12 juni vanaf 15 u.
  • Check-out ten laatste op maandag 19 juni om 10 u.
  • Huisdieren zijn welkom (indien op voorhand gemeld).

Kijk voor meer info op graspop.be.

De Vossemeren als alternatief

Door de populariteit van deze overnachtingsplaatsen is het mogelijk dat alle Sunparks bungalows en hotelkamers reeds volboekt zijn tijdens Graspop. Daarom heb ik nog een interessant alternatief: Center Parcs De Vossemeren. Dit park ligt op circa een half uurtje van Graspop Metal Meeting en biedt nog meer faciliteiten dan Sunparks. Helaas is er hier geen shuttle voorzien. Je moet dus zelf de wagen nemen of een paar fietsen huren.

sandravd

Hallo, ik ben Sandra

Sinds mijn ouders me als kind een eerste keer meenamen naar Sunparks, heb ik er al elk jaar een vakantie doorgebracht. Via deze website deel ik mijn beste tips & tricks voor wie ook naar Sunparks wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Meer over Sunparks

Categorieën

Nieuwsbrief