parkinfo centerparcs logo
goedkoop weekendje centerparcs

9 Tips voor een goedkoop weekendje Center Parcs

Natuurlijk wil je zo goedkoop mogelijk een weekend naar Center Parcs gaan. Wel, in dat geval heb ik goed nieuws. Er zijn maar liefst 9 manieren om geld te besparen. Je ontdekt ze allemaal op deze pagina.

Tip #1: Boek minstens 6 maanden op voorhand

Je weekendje Center Parcs wordt goedkoper wanneer je tijdig boekt. En met tijdig bedoel ik minstens 6 maanden op voorhand. Dan krijg je een flinke 20% korting op je verblijf. Zo bespaar je al gauw enkele honderden euro’s. Deze vroegboekkorting mag je dus echt niet laten liggen.

Bovendien krijg je een voucher ter waarde van 30 euro die je kan gebruiken om activiteiten te reserveren (bijvoorbeeld het tennisveld of de bowlingbaan). Vroegboekers krijgen tevens een gratis voorkeursligging.

Tip #2: Boek een last-minute

Heb je te lang gewacht om een Center Parcs weekend te boeken? Dan kan je misschien beter tot op het allerlaatste moment wachten om te profiteren van de last-minute prijzen. Er is een beperkt aantal cottages met mooie kortingen.

Let wel op dat het aanbod beperkt is. Op drukke momenten, zoals schoolvakanties, zijn veel parken volgeboekt, waardoor er weinig last minutes beschikbaar zijn.

Tip #3: Wacht op de Waanzinnig Woensdag

Dankzij de Waanzinnige Woensdag ga je nog voordeliger een weekendje naar Center Parcs. Iedere woensdag lanceert Center Parcs exclusieve aanbiedingen op cottages in parken uit binnen- en buitenland. Het loont dus zeker om die dag een kijkje te nemen naar de website. Misschien vind je wel een interessant weekendverblijf tegen een mooie korting.

Tip #4: Zoek een actiecode

Center Parcs publiceert regelmatig actiecodes. Met deze code krijg je een korting op je volgende boeking. Dat kan een vast bedrag zijn, maar evengoed een procentuele korting (afhankelijk van de actiecode).

Spijtig genoeg zijn er geen ‘vaste’ kortingscodes die het hele jaar geldig zijn. Ze worden slechts sporadisch vrijgegeven. Verhoog je kansen om een Center Parcs actiecode te vinden door volgende kanalen in het oog te houden:

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • Volg de Facebook/Instagram pagina van Center Parcs (en het park waar je naartoe wil)
  • Kijk op tweedehands website, daar verkoopt men soms actiecodes (uiteraard met korting)
center parcs aanbiedingen
Op centerparcs.be/aanbiedingen vind je een overzicht van alle actuele promoties.

Tip #5: Boek een Comfort cottage

Als je een goedkoop weekend in Center Parcs wil, selecteer je best een Comfort cottage. Die zijn minder duur dan een Premium of VIP cottage. Ja, je mist een paar leuke extra’s, zoals een 2e televisie in de slaapkamer of een eigen sauna, maar je hoeft verder weinig in te boeten op comfort. En de faciliteiten in het park zelf zijn toch voor iedereen hetzelfde.

Tip #6: Ga in het laagseizoen

Bespaar door in het laagseizoen naar Center Parcs te gaan. Wanneer het niet zo druk is in de parken, zullen de prijzen voor weekendverblijven dalen. In het hoogseizoen betaal je wat meer. Houd hier rekening mee wanneer je een datum zoekt voor je volgende Center Parcs weekend.

Tip #7: Gebruik de 55+ korting

Families of groepen met minstens één persoon van 55 jaar of ouder, krijgen maar liefst 20% korting op hun weekendje weg. Weet wel dat deze 55+ korting niet geldt tijdens schoolvakanties en feestdagen. Maar de rest van het jaar kan je er naar hartelust gebruik van maken.

Tip #8: Gebruik de familiekorting

Zin in een weekendje weg met de kinderen? Dan is Center Parcs de perfecte bestemming. Voor gezinnen met minstens één kind jonger dan 13 jaar is er de familiekorting. Hiermee gaat er 20% van het totale bedrag. Let op: deze promotie is niet bruikbaar op feestdagen of tijdens schoolvakanties.

Tip #9: Zet alle opties naast elkaar

Als het niet zoveel uitmaakt naar welke Center Parcs je op vakantie gaat, kan je best meerdere parken vergelijken. Zelfs voor hetzelfde luxeniveau en dezelfde periode zijn er soms prijsverschillen tussen locaties. Kortom; vergelijken loont.

sandravd

Hallo, ik ben Sandra

Sinds mijn ouders me als kind een eerste keer meenamen naar Center Parcs, heb ik er al elk jaar een vakantie doorgebracht. Via deze website deel ik mijn beste tips & tricks voor wie ook naar Center Parcs wil.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Meer over Center Parcs

Volg Center Parcs

Categorieën

Nieuwsbrief