parkinfo centerparcs logo
centerparcs vuurwerkvrij

Is Center Parcs vuurwerkvrij?

Zet het jaar goed in met een vakantie in Center Parcs. Tijdens oudjaar en nieuwjaar is heel het park omgetoverd in een Winter Wonderland. Vier het nieuwe jaar in een van de restaurants in de Market Dome of je eigen cottage. Ook niet onbelangrijk: Center Parcs is vuurwerkvrij tijdens de feestdagen.

Waarom een vuurwerkvrij vakantiepark?

De laatste jaren gaan steeds meer mensen op zoek naar een vuurwerkvrij vakantiepark. En met rede. Vuurwerk veroorzaakt heel wat overlast:

  • Luchtvervuiling. Er is een verhoogde concentratie van fijnstof, die tot 10x boven de normale waardes liggen. Fijnstof inademen is schadelijk voor je gezondheid.
  • Bodem- en watervervuiling. Schadelijke stoffen zoals koper, barium, strontium en antimoon komen in de bodem en het grondwater terecht.
  • Afval. Vuurwerk veroorzaakt jaarlijks een flinke berg afval. Dat bestaat hoofdzakelijk uit karton en papier, met de nodige onverbrande chemische stoffen en zware metalen erin.
  • Stress bij dieren. De knallen van vuurwerk bezorgen flink wat stress bij honden, paarden en andere dieren.

Nog meer redenen om te boeken

Als je een vuurwerkvrij vakantiepark verkiest, is Center Parcs een uitstekende keuze. Maar er zijn nog meer redenen om de eindejaarsfeesten hier door te brengen:

  • Culinaire arrangementen in de restaurants, waaronder een uitgebreide nieuwjaarsbrunch.
  • Leuke Table Cooking arrangementen voor een gezellig avondje steengrillen of fonduen in je eigen cottage.
  • Winterse activiteiten, zoals een Winter Quiz en Winter Cinema. Voor kinderen zijn er aangepaste workshops in een winters thema.
  • Haal samen een frisse neus in de prachtige natuur van het park.

Overtuigd? Boek snel je vakantie >

sandravd

Hallo, ik ben Sandra

Sinds mijn ouders me als kind een eerste keer meenamen naar Center Parcs, heb ik er al elk jaar een vakantie doorgebracht. Via deze website deel ik mijn beste tips & tricks voor wie ook naar Center Parcs wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Meer over Center Parcs

Volg Center Parcs

Categorieën

Nieuwsbrief