summio parcs logo
wat is summio parcs

Wat is Summio Parcs? Alles wat je moet weten

Summio Parcs is een nieuwkomer in de vakantiewereld. Hoeveel parken heeft het deze aanbieder en wat mag je verwachten? Je leest er alles over in dit artikel.

Summio Parcs in een notendop

  • Summio Parcs is onderdeel van Dormio, een bedrijf gespecialiseerd in hotels, resorts en vakantieparken.
  • Op dit moment heeft Summio 25 parken in Nederland. Een kaartje met de locaties vind je hier.
  • De meeste parken werden overgekocht van Roompot en Landal Greenparks.
  • Er zijn verschillende soorten accommodaties, van bungalows en chalets tot appartementen en zelfs loghomes.
  • De meeste Summio parken hebben een binnen- en/of buitenzwembad.
  • Summio Parcs richt zich op het middensegment. Dat wil zeggen: comfortabele vakantieparken voor gasten die hiervoor net iets meer willen betalen.
summio parcs logo

Een woordje uitleg

Dormio Group is eigenaar van Summio Parcs. Dormio heeft reeds een ruime collectie luxe resorts en hotels in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. Luxe is hier het sleutelwoord. Accommodaties liggen in toeristische toplocaties en zijn voorzien van hoogwaardige faciliteiten. De prijs is dus navenant.

Met Summio Parcs wil Dormio inspelen op de groeiende vraag naar high-end vakantieparken in het middensegment. Een verblijf is niet goedkoop, maar je betaalt er ook geen klein fortuin voor. Een goede prijs-kwaliteitsverhouding dus. Summio wordt dus een concurrent voor de chiquere parken van Center Parcs en Landal.

Summio is gestart met 25 Nederlandse vakantieparken. Die heeft het niet allemaal zelf gebouwd. De meeste locaties bestonden al onder een andere naam. Zo heet Roompot Aquadelta nu Summio Parc Aquadelta en zat Summio Parc Port Greve vroeger in de Landal-familie.

Samen met de nieuwe naam werd een nieuwe mascotte gelanceerd. Tijdens een verblijf loop je de kans om Senno, de mascotte van Summio, te ontmoeten.

Qua accommodaties is er niet zoveel gewijzigd. Je overnacht in een bungalow, chalet of appartement. Sommige vakantiehuisjes kregen een opfrisbeurt, en dat geldt ook voor andere faciliteiten in het park.

Wil je alle vakantieparken van Summio ontdekken? Neem dan een kijkje op summio.be.

sandravd

Hallo, ik ben Sandra

Ik hou ervan om naar een vakantiepark op vakantie te gaan samen met mijn gezin. Al sinds ik kind was boekten we minstens een keer per jaar een verblijf. Via deze website deel ik tips en informatie voor andere mensen die Summio willen ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Meer over Summio Parcs

Volg Summio Parcs

Categorieën

Nieuwsbrief