parkinfo centerparcs logo
wanneer best centerparcs boeken

Wanneer Center Parcs boeken? Dit zijn de beste periodes

Alles draait om timing. Ook als je op vakantie gaat. Wanneer je Center Parcs boekt, bepaalt mede hoeveel je betaalt voor je vakantie. Enkele dagen vroeger of later reserveren, kan soms enkele honderden euro’s verschil opleveren.

Maar wanneer kan je nu best boeken? Hier vind je alvast 4 tips.

1. Zo vroeg mogelijk

Je kan je vakantie best zo vroeg mogelijk vastleggen. Want als je meer dan 6 maanden voor aankomst boekt, krijg je een vroegboekkorting van maar liefst 20%!

En dat is nog niet alles. Vroegboekers krijgen nóg meer extra’s, zoals een activiteitencheque ter waarde van €30 (vouchers waarmee je tot 3 activiteiten boekt) én een gratis voorkeursligging voor je cottage. Dat is een win-win-win!

Vroegboekkorting gebruiken >

2. Center Parcs boeken wanneer het rustig is

Heel wat mensen boeken Center Parcs wanneer het rustig is. In het laagseizoen is het veel minder druk in het park, waardoor je in alle rust geniet van de vele activiteiten. Daarnaast is het geen geheim dat de prijzen veel lager liggen in vergelijking met het hoogseizoen. Je kan dus best buiten de schoolvakanties gaan.

Tip: sommige schoolvakanties verschillen van land tot land. Soms loont het om tijdens een schoolvakantie in België toch naar een Center Parcs in Nederland, Frankrijk of Duitsland te gaan.

3. Midweek ipv het weekend

Deze tip is gelinkt aan de voorgaande. Van maandag tot vrijdag is het doorgaans rustiger dan het weekend. En zoals je weet, is de drukte gelinkt aan de prijs.

Wanneer moet je dus Center Parcs boeken? Juist ja; gedurende een midweek. Dat hoeft trouwens geen volledige midweek te zijn. Je kan ook bijvoorbeeld een korte vakantie inplannen van woensdag tot vrijdag. Met het flexibele boekingssysteem van Center Parcs is dat allemaal mogelijk.

4. Center Parcs boeken wanneer er een promotie is

Tenslotte zijn er nog de promoties. Doorheen het jaar lanceert Center Parcs regelmatig speciale acties om extra voordelig te boeken. Hiermee kan je flink wat besparen.

Het enige nadeel is dat je niet precies weet wanneer je kan boeken. Sommige Center Parcs promoties worden slechts enkele uren of dagen op voorhand aangekondigd. Net daarom raad ik aan om jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan ben je steeds op de hoogte.

sandravd

Hallo, ik ben Sandra

Sinds mijn ouders me als kind een eerste keer meenamen naar Center Parcs, heb ik er al elk jaar een vakantie doorgebracht. Via deze website deel ik mijn beste tips & tricks voor wie ook naar Center Parcs wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Meer over Center Parcs

Volg Center Parcs

Categorieën

Nieuwsbrief