landal of europarcs vergelijking

EuroParcs vs Landal

EuroParcs of Landal, wat is het beste vakantiepark voor jou? Die vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Het antwoord is altijd subjectief. Toch probeer ik op deze pagina een objectieve vergelijking te maken tussen Landal Greenparks en EuroParcs.

Een vergelijking tussen EuroParcs en Landal

Ik heb een tabel gemaakt met een vergelijking van beide merken o.b.v. verschillende factoren:

EuroParcsLandal
Aantal parken50110
LandenBelgië, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, DuitslandBelgië, Nederland, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk
AccommodatiesVakantiehuizen, camping, glampingVakantiehuizen, stacaravans, safaritenten
Parken met zwembad1876
Gem. reviewscore7,9/108/10
Prijs€€€€

Wat meteen opvalt in bovenstaande tabel is dat Landal veel groter is dan EuroParcs. Er zijn meer dan dubbel zoveel parken in Europa. De regionale spreiding verschilt ook. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een vakantiepark in Luxemburg, dan moet je bij EuroParcs zijn. Voor een bezoek aan Hongarije, Tsjechie, Zwitserland… is Landal de enige optie.

Zowel EuroParcs als Landal heeft verscheidene vakantiehuizen. Er zijn huisjes, bungalows en cottages in verschillende stijlen voor 2 personen of grotere groepen. Afhankelijk van het park zijn er meerdere luxeniveaus om uit te kiezen. Sommige accommodaties zijn bijvoorbeeld voorzien van een jacuzzi en/of sauna. Daarnaast biedt EuroParcs nog kampeerplekken en glamping tenten aan. Bij Landal kan je naast de traditionele vakantiehuizen een safaritent of stacaravan huren.

Nog iets dat de keuze tussen Landal of EuroParcs beïnvloedt – bij mij toch in ieder geval – is het zwembad. Ik geef de voorkeur aan vakantieparken met een zwembad. Gelukkig hebben beide parken hiervoor voldoende mogelijkheden. Bij EuroParcs hebben 18 van 50 locaties een zwembad, bij Landal is dat 76 van de 110. Dat is dus meer dan de helft.

De reviewscores van bestaande klanten zijn vrijwel identiek. Landal en EuroParcs scoren erg goed. Let wel op: dit zijn algemene scores. Ik raad aan om de score van een individueel park op te zoeken voordat je een boeking doet.

De prijszetting zit in het middensegment. Niet goedkoop, maar ook niet overdreven duur. Er is weinig verschil tussen EuroParcs en Landal. Natuurlijk verschilt dit van locatie tot locatie. Sommige vakantieparken zijn namelijk goedkoper dan andere. Dit heeft te maken met de grootte van het park, de faciliteiten en de afwerkingsgraad van de accommodaties.

Ontdek het zelf

Meer weten over deze twee merken? Ga naar de website om alle parken te ontdekken:

Een van de speciale accommodaties bij Landal
Een gezellige bungalow aan het water in EuroParcs

Landal of Europarcs: wat is jouw favoriet?

Verkies jij een verblijf in EuroParcs of ga je toch liever naar Landal op vakantie? Plaats een reactie n vertel ons wat jouw favoriet is.

sandravd

Hallo, ik ben Sandra

Sinds mijn ouders me als kind een eerste keer meenamen naar een vakantiepark, heb ik elk jaar een vakantie doorgebracht in Center Parcs, Sunparks of Landal Greenparks. Via deze website deel ik mijn beste tips & tricks voor deze parken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Recente berichten

Categorieën

Nieuwsbrief