babymoon vakantie

Op babymoon naar een vakantiepark

Je kent ongetwijfeld de term honeymoon. Maar heb je ooit al gehoord van een babymoon? Dat is een concept dat uit de Verenigde Staten komt overgewaaid naar België en Nederland.

Wat is een babymoon?

Een babymoon is een reis tijdens je zwangerschap. Nog snel even er tussenuit met z’n tweetjes voordat de baby er is.

De geboorte van je zoontje of dochtertje zet je leven op zijn kop. De eerste maanden zijn bijzonder zwaar – zowel op fysiek als emotioneel vlak. Daarom gaan veel aanstaande ouders nog voor de geboorte op vakantie. Dat is het perfecte moment om als koppel wat quality time te spenderen en je batterijen weer helemaal op te laden tegen de grote dag.

Een babymoon vakantie in…

Er zijn verschillende bestemmingen voor je babymoon. Volgende vakantieparken zijn zeker het overwegen waard:

Center Parcs

Center Parcs is de perfecte plek om tot rust te komen. Alle parken liggen in een mooie omgeving. Je bent omringd door de natuur. Geniet samen van de wind in je haren, de fluitende vogeltjes en de gezonde buitenlucht.

Je kan het park en de omgeving verkennen met een elektrische fiets. Die huur je in het Cycle Center. Elke Center Parcs heeft een paar ‘rustige’ activiteiten voor aanstaande ouders, waaronder minigolf, bowling, een escape room of een sessie geocaching. Nood aan een massage? Ga naar de Deep Nature Spa. En ’s avonds ga je lekker iets eten in de Market Dome.

wanneer best centerparcs boeken

Landal

Ook Landal heeft verschillende vakantieparken voor een babymoon. Er zijn heel wat parken met luxe accommodaties waar je volop kan relaxen.

Uitwaaien aan de kust of een park middenin het groen: hoe ziet jouw ideale bestemming eruit? Met ruim 110 locaties is er voor ieder wat wils.

Ook als je reeds één of meerdere kinderen hebt en een babymoon bestemming zoekt tijdens je zwangerschap, is Landal het overwegen waard. Alle parken hebben verschillende kinderactiviteiten. En daarnaast zijn er vaak leuke activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt te vinden.

wat is inbegrepen bij landal

EuroParcs

Trek voor je babymoon naar EuroParcs. EuroParcs biedt een brede waaier aan accommodaties, gaande van hotelkamers en studio’s tot bungalows en chalets.

Een aantal vakantieparken hebben een spa. Daar kan je terecht voor bijvoorbeeld een lichaamsbehandeling of een gezichtsmassage. En op culinair vlak kom je ook niets te kort. Geniet van een romantisch diner op het park of in een restaurant in de buurt.

Babymoon tips

  • De beste periode voor een babymoon is het 2e trimester. Die periode heb je doorgaans het minste last van fysieke ongemakjes.
  • Kies voor ontspannende activiteiten. Vermijd stress en zware inspanningen.
  • Zorg dat je altijd de contactgegevens van een dokter of van je gynaecoloog bij de hand hebt.
  • Zoek een bestemming die niet al te ver van huis is. Beperk de reistijd.
  • Ga je tijdens de zomer op babymoon? Smeer je goed in met zonnecrème en zoek de schaduw op om een zwangerschapsmasker te voorkomen.
sandravd

Hallo, ik ben Sandra

Sinds mijn ouders me als kind een eerste keer meenamen naar een vakantiepark, heb ik elk jaar een vakantie doorgebracht in Center Parcs, Sunparks of Landal Greenparks. Via deze website deel ik mijn beste tips & tricks voor deze parken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Recente berichten

Categorieën

Nieuwsbrief